viestursrudzitis.lv
Sākums » 2012 » Augusts » 2 » Drāmas kursi pieaugušajiem. Par tēmu - Ļeņins mūžam dzīvs
Drāmas kursi pieaugušajiem. Par tēmu - Ļeņins mūžam dzīvs
11:24 PM
Otrdien, 21. augustā 18.00. Kalnciemielas kvartālā atkal notiks pasākums, šoreiz nedaudz mazāk teorētisks, vairāk radošs. Aicināti gan iepriekšējo tikšanos apmeklētāji gan tie, kas tikai pirmoreiz. Pieteikšanās ar sms pa telefonu – 26848250. Dalības maksa – 5 Ls, kā parasti.


Šis ir jau piektais ikmēneša psihodramatiskais pasākums Kalnciemielā. Daļa cilvēku bija visās reizēs, bet vairākums tomēr atnāca trīsreiz, divreiz
vai tikai vienreiz. Tas lika man daudz ko atkārtot no teorētiskā matriarhāli patriarhālā stāsta, bet kas jaunajā tēmā izpaudās ar citu kontekstu. Tomēr ikreizējiem apmeklētājiem varēja būt bijis nedaudz garlaicīgi, jo tie izveidoja negaidītu, bet man ļoti patīkamu fenomenu - cilvēkiem sagribējās ne tikai skatīties uz krēsliem, jautāt, komentēt un diskutēt (tātad būt diezgan aizsargātiem), bet arī krēslos apsēsties, izjust to, ko tie dāvina un prasa, kā arī būt bagātinātiem ar tādu (!) pieredzi. Psihodramatiski runājot - šī publika izjuta arī darbošanās badu - acting hunger! No tā arī pasūtījums, kuru mēģināšu piepildīt šajā reizē. Visi dabūs izspēlēties!

Vispār jau tas ir arī riskanti - daži var safantazēties par visādām neiespējamām briesmām, nobīties un neatnākt. (Varbūt mēs būsim tikai kādi pieci?) Bet tā jau notika arī dramaturģes Anijas Beikeres "Drāmas kursos pieaugušajiem", kuri tik eleganti noris Jaunajā Rīgas teātrī un man ļoti atgādina iepazīstināšanas ar psihodrāmu grupas.

Nu jā, bet kur tad Ļeņins? Ja raugās politiski neitrāli un cilvēciski ieinteresēti varētu sanākt ļoti atvērts stāsts. Jo Ļeņina dzimtaskoks sevī ietver gan tēvu un dēlu naidu, gan izlīgšanu. Arī brāļu mīlestību, kas nekad netiek līdz galam izrunāta. Brāļu nāves un māsu izdzīvošanu. Jūdaisma, pareizticības un luterānisma sintēzi. Daudzu tautību bērnu satikšanos. Un incestuālu mātes - dēla un māsas - brāļa mīlestību.

Visu to teoriju, par kuru mēs jau esam runājuši, bet kas šajā reizē tiks izspēlēta, nevis teoretizēta.

Skatījumu skaits: 2057 | Pievienoja: marta

Ziņu kalendārs

«  Augusts 2012  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Meklēšana

Statistika