viestursrudzitis.lv
Sākums » 2011 » Februāris » 21 » Sešas grupu nodarbības – starp Māti un Tēvu, dziļāk
Sešas grupu nodarbības – starp Māti un Tēvu, dziļāk
8:44 AM
Es nevaru nedomāt tajā shēmā, kuru pats esmu radījis – telpā starp Māti un Tēvu. Un arī savas agrākās atklāsmes par atkarību un attīstību redzēt šajā shēmā. Bet – cilvēku skaits, kas to pieņem un kurus tas interesē, nav bezgalīgs. Tiem, kas bijuši vienreiz, ne vienmēr gribas nākt nākošreiz – it kā uz to pašu, kas, protams, nekad nebūs tas pats. Vienmēr būs jaunas nianses, kurās mūs ievirzīs cilvēki, kas piedalās. Nu, bet tomēr – vai tiešām kāds nāks uz vairākiem vienāda nosaukuma psihodramatiskajiem notikumiem, piekrītot visam, ko še saku? Nu nē, pieredze par to liecina.
Un tad es izdomāju, ka varbūt ir interesanti, ja „par shēmu” mēs runājam nedaudz, bet liekam tajā iekšā aktuālu materiālu. Pagājušo pavasar tas bija „Hamlets” Gētes institūtā, vienreizējs notikums, kas, manuprāt, izdevās ļoti labi. Rudenī, turpat „Gētē” padarbojos ar „Mariju Stjuarti” un tas arī sanāca neslikti. Tomēr tiklīdz, kā to pašu un vēl labāk mēģināju panākt Dailes vestibilā, tā kaut kas nenostrādāja. Kaut kas pazuda, vajadzīgā „ķīmija” kaut kā neradās. Varbūt esmu pārāk paškritisks, varbūt emocionāli iegrimis savā pārdzīvojumā un dalībniekiem varbūt bija interesantāk nekā man.
 
Varbūt, tomēr jāiet tālāk. Gan mājaslapā, gan ārpus tās esmu krietni aizdomājies par Dievieti un kā tā ietekmē sievietes un kā vīriešus un ko tas viss nozīmē pāru attiecībās. Tādās, kas notiek tagad. Bet arī tādās, kas beigušās. Un tādās, kas gatavojas būt. Ja raugāmies no matriarhālo psihes pamatu puses, tur ir trīs jautājumu grupas, manuprāt.
1. Sieviete un matriarhāts. Skaistums, auglība un dzemde.
2. Sieviete, matriarhāts un vīrieši. Mātes un meitas slepenie līgumi, lai noturētu vīriešu matriarhātā.
3. Sievietes dzīve patriarhātā. Vīrišķo lomu skaistums un posts. Vīriešu grūtības ar vēsturi, bet līdz ar to arī ar nākotni.
Man ir radies izaicinājums šīs tēmas izstrādāt nevis tikai pāris lekciju laikā, kurā piedalās daudz anonīmu cilvēku, bet mazākā, piemērām, astoņu cilvēku grupā. Tā būtu nevis īsta terapeitiska grupa, tomēr ar grupas attiecībām un dinamiku. Vairāk tomēr izglītības un pašpieredzes grupa, kur sāksim no pamatiem, bet pakāpeniski uz tiem uzaudzēsim tādu māju, kas pa daļai būs manis izdomātajā programmā dibināta, bet pa daļai - dalībnieku jautājumos un iniciatīvās. Ne pārāk ilga – man patiktos satikties 6 reizes. Man šķiet, šis būtu man ļoti piemērots enerģētisks formāts šobrīd – es negribētu darboties ar ļoti ilgām grupām. Un es pieņemu, ka būs cilvēki, kas arī gribētu iesaistīties kaut kamī tik īsā, kā seši pavasara vakari Mellužos.
 
Kā būtu, ja mēs satiktos trešdienās no 19.00. līdz 21.30. Mellužos, Kanālu ielā 10, pie manis? 23. un 30. martā, kā arī 6., 13., 20. un 27. aprīlī? Grupā varētu būt divi pāri, kā arī divas sievietes un divi vīrieši, kas nav pāri – tas būtu ideāls modelis. Bet, ja izveidotos tāda grupa, kur šīs skaitliskās attiecības būtu citādākas (dzīve vienmēr ienes korekcijas), tad varbūt tas nemaz nebūtu sliktāk?
Visādā ziņā – gaidīšu pieteikumus brīvā formā uz manu e-pastu rviesturs@apollo.lv Dalības maksa vienam cilvēkam par visām sešām nodarbībām – 90 lati. Esmu atvērts arī jautājumiem par grupu un idejām tās sakarā.

Skatījumu skaits: 1268 | Pievienoja: marta

Ziņu kalendārs

«  Februāris 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Meklēšana

Statistika