viestursrudzitis.lv
Sākums » 2009 » Februāris » 12 » Bābeles tornis vai Satikšanās
Bābeles tornis vai Satikšanās
10:52 AM
 
Nu sanāk jau tā, ka visi subjekti ap attiecīgu mēdiju var ņemties darot kaut ko savu, saprotot un realizējot to viņiem vien pieņemamā veidā. Un radot iespaidu, ka tas ir kā pie Bābeles torņa. Sākt justies izmisuši, jo tornim tak jāsabrūk, cēlājiem nespējot vienam otru saprast un koordinēti rīkoties.
 
Tomēr ja ņemam talkā psihodrāmā lietoto filozofiju, Bābeles torni var uztvert arī kā Satikšanos, kura notiek arī tad, ja viens otra izrunātos vārdus saprast nevar. Jo paliek taču ķermeņa un simbolu valoda – tajā izteiktais tiek nodots no viena pie otra arī tad, ja netiek saprasts. Respektīvi – Kluba lasītājs ir uztvēris visas tās peripetijas, kas izrādās esam ap šo vienu interviju. Uztvēris, bet nezina, ka ir uztvēris. Taču neapzināti darbojas it kā būtu uztvēris – tātad kaut kādā mērā izejot no jauniegūtās informācijas.

Varbūt, ka Bābeles tornis ir cerības par to, ka cilvēku satikšanās ir vienkārša, viendimensionāla un pilnībā apzināma parādība. Un tad tam jāsabrūk, protams. Vai varbūt izmisums, kas rodas apzinoties, ka  saskarsmes grūtības ir nekad pilnībā nepārvarāmas.

Bet varbūt šo izmisumu tomēr var pārvarēt, iedomājoties, ka Satikšanās haosā un daudznozīmībā pati par sevi dzimst kāda ideja, kura sāk augt un attīstīties. Ideja kā doma, ideja kā ticība vai pārliecība, ideja kā atklāsme, ideja kā attiecības. Un tad var teikt, ka Bābeles tornis nesagrūst, bet turpina augt debesīs. Jo Satikšanās sola, ka kaut kas notiks, tikai nevar zināt, kas.
 

Skatījumu skaits: 1416 | Pievienoja: viestursr

Ziņu kalendārs

«  Februāris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Meklēšana

Statistika