viestursrudzitis.lv
Sākums » 2009 » Februāris » 18 » Sadarbība ar žurnālu Marta
Sadarbība ar žurnālu Marta
11:25 PM

  

NEDRĪKST BŪT VIENALGA

 

Nedēļas notikumus komentē

Viesturs Rudzītis, psihoterapeits, www.viestursrudzits.lv

 

Par pingvīnu kustību un personībām

Sociālo saspīlējumu brīžos sabiedrības redzeslokā pēkšņi uznirst citādi domājoši cilvēki. Jauna personība – jauna ideja. Līdzšinējās idejas vairs nestrādā, tādēļ vajadzīgas jaunas.

 

Kas šobrīd notiek valstī? Mūsu politiskās partijas darbojas kā tādas bandas  – nozagto politisko varu realizē savās interesēs. Taču nu iespējas ir izsmeltas: savējais savējam ir devis, nevis tam, kas uzvarētu godīgā konkurencē. Un nu vairs nav ko dot, jo nav no kā ņemt.

 

Te nu tautai jāmostos, kas cits tai atliek. Var dauzīt logus, var braukt ar traktoriem, bet var izvēlēties citas, intelektuālākas metodes. Politiķiem, sevišķi to „vecajai gvardei” vieniem pašiem uzticēt varu nedrīkst – jāskatās viņiem uz nagiem!

 

Vai politiķi paši var radīt jaunas idejas? Diez vai, arī interešu konflikta – atbildēt partijai, vai vēlētājiem – dēļ. Traucē vainas sajūta par pieļautajām kļūdām (varbūt tas ir maigi teikts), ir bailes tās atzīt, godīgi atkāpjoties no varas. Neticu arī, ka šodienas opozīcija  radīs jauna tipa valstsvīru, jo ir aizrāvusies ar fantāzijām par politisku revanšu. Kā jaunākais brālis pret vecāko vai dēls pret tēvu. Tautai ir ilūzija, sak’, mums vajag pareizus politiķus! Pareizo politiķu nebūs nekad, bet sevišķi šobrīd. Visi tiks pārbaudīti ar naudu un varu un varbūt to izturēs tikai katrs simtais. 99 būs jāskatās uz nagiem un tas ir vienīgais, ko šeit var darīt.

 

Vai ir vērts sekot citādi domājošiem? Protams! Man šķiet, ir vērts ieklausīties šarmantajās Māra Zandera aktivitātēs. Viņš rādās tautai kā ļoti informēts un godīgs. Taču kāpēc vajag „Zanderu par prezidentu?” Tikpat kā politiskā, mums ir nepieciešama arī intelektuālā elite, kādam ir  jāspēj analizēt procesus, tas pirmkārt. Bet, otrkārt, būt godīgam pilsonim un intelektuālim nav tik grūti, kā būt godīgam politiķim. Mēģinājums iebīdīt tādus kā Zanders valdīšanā var būt arī tautas mēģinājums atkratīties no savas atbildības un uzturēt ilūziju, ka politika var būt tikai politiķu lieta.

 

 

Skatījumu skaits: 1187 | Pievienoja: marta

Ziņu kalendārs

«  Februāris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Meklēšana

Statistika