viestursrudzitis.lv
Sākums » 2009 » Aprīlis » 16 » Vecpiebalgas muzeju lieta
Vecpiebalgas muzeju lieta
11:35 PM

Sveiks, Viestur,

 

Pārsūtu Tev meiliņu no Līvas. Varbūt Tev idejām der info.

No mūsu puses – laikam noskaidrosim, sapratīsim, kurā muzejā to vispiemērotāk būtu darīt tīri apstākļu un vajadzību dēļ. Pieļauju, ka vajadzīgas telpas kādiem 40-50 cilvēkiem??

Tāpat es gribētu saprast arī mērķi...bet to mēs ar Kasparu sakārtosim.

Atbildēju Līvai, ka mums ir skaidrība par pirmo jūnija sestdienu, ka saņēmu Tavu piekrišanu, viņa bija priecīga!!

 

Pagaidām atā!

Aija

 

 

Labdien!
Pārdomāju mūsu vakardienas sarunu, kas visnotaļ iepriecināja mūs visus šeit, jo dažreiz svarīgāk par visu citu ir vienkārši sajust cilvēku labo gribu un atbalstu, lai rastos jauns spars. Mums šis gads nācis ar tik daudz smagām emocijām, ka katrs labs vārds ir jau medusmaize.
Pašlaik gatavojamies jaunajai muzeju sezonai, piedalīsimies gan Muzeju naktī, gan plānojam citas aktivitātes (aprīļa beigās būs visi piedāvājumi sakārtoti, tad arī izsūtīsim informāciju),  jo šis ir gan Kārļa Skalbes 130.jubilejas gads, arī romānam Mērnieku laiki- 130, arī Kaudzītes Reinim 170.jubileja , Antonam Austriņam- 125, Mudītei Austriņai-  85. Būtu gauži nejēdzīgi tieši tādā jubileju gadā padoties. Tādēļ priecājamies par jebkādu atbalstu un esam atvērti jaunām idejām.
Mūsu lielais sapņu projekts ir izveidot K. Skalbes dzimtajās Incēnu mājās pasaku māju, šī ēka līdz šim nebija muzejs, tur dzīvoja dzejnieka mazbērni. Tagad Incēni ir pašvaldības īpašums un mēs pamazām ceram vismaz līdz rudenim sakopt tur visu tik tālu, lai varētu apdzīvot kaut vienu telpu.
 Pagaidām atlikti ir lielie darbi- Saulrietu mājas un pirtiņas jumta nomaiņa. Kaikašu zedeņu žoga izgatavošana. 
Vispār jau par lielajiem sapņiem varētu daudz runāt, tomēr šobrīd svarīgākais- sakopt muzejus uz sezonas sākumu un uzturēt sakoptus. Tā arī lielākā sāpe, jo 2muzejos nav vairs apkopēju, vienā ir apkopēja pusslodzē. Tas nozīmē, ka muzeju speciālistiem, kuri saņem minimālās algas, darba slodze būs ievērojama. Bet ir lietas, ko pašiem nemaz nav iespējams izdarīt. Malkas zāģēšana, skaldīšana, teritorijas (kas nebūt visur nav mauriņš) pļaušana u.tml. 
    Atsevišķa muzeju apvienības ziedojumu konta nav, mēs esam pašvaldības iestāde. Iespēja ziedot būs visos muzejos uz vietas ziedojumu kastītēs, tāda veida ziedojumus izmantojam tieši aktuālajām vajadzībām- konkursu balvām, pasākumiem, samaksājam cilvēkam, kas skalda malku utt.
 
 Ziedojumu konts Dnb Nord bankā LV42RIKO 0002010717296 Vecpiebalgas pagasta padome 90000057259 Tur noteikti jānorāda, ka tas ir muzeju apvienībai Orisāre.
 
Tas nu tā īsumā. Katrā ziņā, līdz ar sezonas sākumu aicinām visus ciemos, tad jau arī var reālāk redzēt, kā mums iet.
Ar cieņu, Līva Grudule, VPMA  Orisāre vadītāja

 

 

Skatījumu skaits: 1229 | Pievienoja: marta

Ziņu kalendārs

«  Aprīlis 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Meklēšana

Statistika